Zoek evenementen op de kaart

Tentoonstelling 'Glans & Roest uit WOI'

Tentoonstelling 'Glans & Roest uit WOI'

15 juni 2019 13:00 - 22 september 2019 17:00

(Opslaan naar agenda)

Landgoed Huis Doorn

Van 15 juni t/m 22 september is de tentoonstelling 'Glans & Roest uit WOI, sporen van keizer en soldaat' te zien in Museum Huis Doorn. Het is een tentoonstelling over het leven van de gewone soldaat aan het front in de Eerste Wereldoorlog en over Musée Romagne 14-18, vlakbij Verdun.

 

Vanaf 1976 struint Jean-Paul de Vries het gebied rondom Romagne-sous-Montfaucon af. Jean-Paul verzamelt alles wat er op de slagvelden en in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog achterbleef: helmen, schoenen, naamplaatjes, foto's van soldaten of hun familie, prikkeldraad, wapens, hulzen, borden, bestek, lege flessen etcetera. De achtergelaten spullen vertellen vergeten verhalen van jonge mensen die veelal op het slagveld omkwamen. Het zijn verhalen die niemand meer kent en die het verleden zeldzaam tastbaar maken.

 

Het materiaal van de slagvelden heeft soms decennia lang in de grond gezeten en toont de tand des tijds. De collectie van Museum Huis Doorn, met de pracht en praal van ex-keizer Wilhelm II, vormt daarmee een contrast. Toch zijn beide musea een erfenis van de Eerste Wereldoorlog.

 

Fotograaf Marco Magielse volgt de zoektochten van Jean-Paul en legt die vast in een fraaie fotocollectie waarvan een selectie in Huis Doorn te zien zal zijn. Jean Paul de Vries is zelf ook aanwezig zijn in de vorm van wassen beeld gemaakt door de kunstenaar Roy Villevoye.

 

Aan deze tentoonstelling wordt een bijdrage geleverd door de Kunstacademie AKV|St. Joost in 's-Hertogenbosch en Breda. Tweedejaars studenten van de studierichting Illustratie en Animatie maken ongeveer dertig animaties die het verhaal vertellen achter de voorwerpen uit Musée Romagne 14-18. Ook maken zij infographics over deze objecten.

 

Voor het bezoek van deze tentoonstelling gelden de normale toegangsprijzen en openingstijden van Huis Doorn.

 

 Koop tickets Prijs: 12,00 EUR
Expositie    |    Landgoed Huis Doorn


 

 

 

< Vorige pagina

Locatie informatie

Landgoed Huis Doorn bestaat uit een prachtige parktuin , een museum gevestigd in het huis waar keizer Wilhelm II in ballingschap woonde van 1920 tot zijn dood in 1941, een tentoonstellingspaviljoen en een Oranjerie met een uitstekende horecavoorziening. De oorspronkelijke inrichting van het huis is nog helemaal intact en biedt de bezoeker een authentiek beeld van internationaal vorstelijke wonen. In het paviljoen is een tentoonstelling over Nederland en de Eerste Wereldoorlog te zien. De locatie wordt regelmatig gebruikt voor diverse grote en kleine evenementen, zowel buiten als binnen. U kunt denken aan muziekuitvoeringen, lezingen, boekpresentaties, re-enactment optredens, e.d.

 

Contact:

Afdeling Marketing, de heer Jaap van der Kemp (coördinator)
Tel: 0343 - 42 10 20 
Email: 
Website: www.huisdoorn.nl

https://twitter.com/MuseumHuisDoorn

https://www.facebook.com/museumhuisdoorn

https://www.youtube.com/channel/UCFPov0gGPmiUqF-ckMB3vVg

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.