Zoek evenementen op de kaart

Tentoonstelling 'Biggles en de Keizer'

Tentoonstelling 'Biggles en de Keizer'

01 maart 2019 13:00 - 28 april 2019 17:00

(Opslaan naar agenda)

Museum Huis Doorn

Van vrijdag 1 maart t/m zondag 28 april 2019 is in het Paviljoen van Museum Huis Doorn een tentoonstelling te zien over de legendarische held James Bigglesworth, oftewel Biggles.

 

Biggles is de held in een boekenreeks van de Britse schrijver William Earl Johns (1893 – 1968). De schrijver putte in zijn beginjaren vooral uit eigen ervaringen. In 1917 kwam hij bij de RAF, de voorganger van de Royal Air Force. Hij werd in de laatste dagen van de Eerste Wereldoorlog boven Mannheim neergeschoten door de Duitsers en gevangen genomen.

 

De fictieve held Biggles wordt in 1899 in India geboren, maar wegens ziekte door zijn vader naar een kostschool in Engeland gezonden. Hij leert in de begindagen van de Eerste Wereldoorlog vliegen. Na de oorlog maakt hij reizen over de hele wereld, waar hij met drie vrienden de meest spannende avonturen beleeft. Zijn aartsrivaal is de Duitser Erich von Stalhein. In de Tweede Wereldoorlog is Biggles weer piloot voor de RAF. Na deze oorlog beleeft hij nog vele spannende avonturen.

 

De tentoonstelling in het Paviljoen is samengesteld door de International Biggles Association. Zij geven een overzicht van de held Biggles aan de hand van boeken, modelvliegtuigen en andere interessante voorwerpen.

 

Met een toegangsbewijs van Museum Huis Doorn is de tentoonstelling gratis te bezoeken.

Kijk voor openingstijden en toegangsprijzen op www.huisdoorn.nl

 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.