Zoek evenementen op de kaart

Scandinavië op de Heuvelrug

Scandinavië op de Heuvelrug

11 november 2018 00:00

(Opslaan naar agenda)

Von Gimborn Arboretum

Deze gezellige gezinsmiddag staat in het teken van de eeuwenoude Scandinavische traditie van het Wichtelen. Deze traditie komt uit Scandinavië en gaat over de kracht van het kleine.
In Scandinavische landen komt er in de donkere dagen van november en van de adventstijd een Wichtelmannetje op bezoek. Dit huiskaboutertje weet dat de mensen in deze koude donkere dagen extra verlangen naar wat lichtpuntjes. De gedachte dat iemand aan je denkt, helpt dan een beetje en geeft warmte en licht aan elkaar. 
 
       

Het Wichtelmannetje begint zijn wichtelwerk op Sint Maartensdag: 11 november! Kom op deze dag naar het Bomenmuseum en bedenk van te voren wie jij wil verrassen met kleine, zelf geknutselde cadeautjes waar je iemand echt blij mee maakt. Die cadeautjes kan je bij ons maken. Wij zorgen voor de materialen en voor de inspiratie. Ook is er een spannende sprookjeswandeling door de bomentuin met onderweg spelletjes, trollen, elfen en nog meer sprookjesachtige bosbewoners. Er zijn verhalenvertellers, Scandinavische volksmuziek en Scandinavische lekkernijen. Mis het niet!

 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.