Zoek evenementen op de kaart

lezing kunstdetective Arthur Brand

lezing kunstdetective Arthur Brand

09 mei 2019 20:00

(Opslaan naar agenda)

Boekhandel Boek&Koek

Wereldnieuws

De vondst van 'De Paarden van Hitler' is een spannend, maar waargebeurd verhaal over geheime diensten, oud-nazi's, neonazi's en heel veel geld. Arthur Brand haalde er het wereldnieuws mee. Onlangs was hij weer volop in het nieuws met de vondst van een echte Picasso.

 

De Paarden van Hitler

Tijdens een bezoek aan zijn oude leermeester krijgt Brand een foto te zien van twee metershoge paarden die ooit voor de Rijkskanselarij stonden. Ze worden te koop aangeboden. Het moeten vervalsingen zijn, want de originele waren bij de slag om Berlijn vernietigd. 

Brand gaat op onderzoek uit en ontdekt dat het geen vervalsingen zijn. Waar komen de beelden vandaan en wie probeert ze te verkopen? Zijn bij vlagen gevaarlijke zoektocht brengt hem langs criminele organisaties, oud nazi's en KGB-ers, neonazi's en nog veel meer. Uiteindelijk weet hij samen met de Duitse politie de beelden en andere te confisqueren.

 

Lezing

Tijdens de lezing neemt Brand het publiek mee op zijn onwaarschijnlijke zoektochten, zijn ontdekkingen en de projecten waar hij momenteel mee bezig is. En natuurlijk is er volop gelegenheid om meer te weten te komen over zijn werkwijze en aanpak.

 

Aanmelden

De lezing is bij Boek&Koek in Maarn en gratis toegankelijk. Inloop om 19:30. Graag vooraf aanmelden i.v.m. het aantal zitplaatsen.

 

 

 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.