Zoek evenementen op de kaart

Lasse van den Dikkenberg (Kopi Susu)

Lasse van den Dikkenberg (Kopi Susu)

01 juli 2019 09:00 - 31 augustus 2019 17:00

(Opslaan naar agenda)

Kopi Susu

Tot 31 augustus is in Kopi Susu een expositie te zien met linosneden en houtsneden van Lasse van den Dikkenberg. 

Lasse van den Dikkenberg (1993) maakt figuratief grafisch werk. Zijn kunst ziet hij als anti-conceptuele kunst. Het concept staat niet centraal maar het overbrengen van ideeën op een begrijpelijke manier. Toegankelijkheid staat altijd boven concept. Kunst is de belangrijkste inspiratie bron, in stijl verwijzen de werken expliciet naar stromingen als het surrealisme, popart, symbolisme en art nouveau. Deze stijlen worden niet behandeld als afgesloten historische hoofdstukken maar als relevante inspiratie voor hedendaagse kunst.

De thematiek is vaak politiek geëngageerd. Thema’s als de vluchtelingencrisis, bezetting, oorlog en mensenrechten komen onder andere terug in zijn werk. Naast deze meer politieke thema’s komen onderwerpen als dans en muziek ook veel terug in zijn werk. In deze expositie is er voor gekozen om de achter ruimte geheel te wijden aan politiek werk terwijl door ruimte voor gewijd is aan ander werk.

Grafische kunst ziet hij als democratische kunst, doordat het namelijk in oplagen wordt gemaakt is grafische kunst goedkoper, waardoor het toegankelijker is voor een breder publiek. Hij vindt het namelijk ook belangrijk dat iedereen kunst kan kopen.’ Zijn werk was eerder al te zien in onder andere de Koninklijke Munt in Utrecht, de Universiteit Leiden en in Unity Pavilion in Auroville (India).Prijs: 0,00 EUR
Expositie    |    Kopi Susu


 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.