Zoek evenementen op de kaart

Koffieconcert: Fancy Fiddlers

Koffieconcert: Fancy Fiddlers

20 oktober 2019 11:00

(Opslaan naar agenda)

Kasteel Amerongen

De Fancy Fiddlers zijn weer terug op Kasteel Amerongen! Dit strijkersensemble bestaat uit viool- en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar onder supervisie van de Hilversumse vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. De jonge violisten komen uit het hele land wekelijks naar Hilversum voor hun individuele lessen. Daarnaast studeren ze iedere zaterdag samen met celloleerlingen van collega-docenten aan het Conservatorium van Amsterdam intensief kamermuziek in verschillende bezettingen onder de gemeenschappelijke noemer 'Fancy Fiddlers'.

 

Het ensemble ontstond in 1984 toen er een uitwisseling werd georganiseerd met Hongarije. Sindsdien treden de Fancy Fiddlers veelvuldig op bij zeer diverse gelegenheden en op veel verschillende Nederlandse concertpodia, waaronder Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, maar ook op podia door heel Europa (Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo) tot zelfs in China. Uit de Fancy Fiddlers zijn al vele solisten en ensembles voortgekomen die hun weg naar de internationale podia hebben gevonden.

 

 

 

 

 

Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert start stipt om 11.00 uur en duurt circa 45 minuten.

Entree: volwassenen € 10,00 (tot en met 18 jaar gratis).

 

Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.

 

Meer informatie en reserverenKoop tickets Prijs: 10,00 EUR
Muziek    |    Kasteel Amerongen


 

 

 

< Vorige pagina

Locatie informatie

alt  Kasteel Amerongen is tussen 1674 en 1680 herbouwd op de grondvesten van de dertiende eeuwse woontoren die in 1673 door de Fransen werd platgebrand. Kasteel Amerongen is ingericht zoals de bewoners het in 1977 hebben achtergelaten. Na de dood van graaf van Aldenburg-Bentinck in 1940, is er aan de inrichting niet veel veranderd. Het historisch interieur geeft daarom een goed beeld van een inrichting van een adellijke familie uit het begin van de 20ste eeuw. De tuin maakt deel uit van het historisch ensemble en beslaat 10 hectare.

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.