Zoek evenementen op de kaart

Kastelentocht Doorn

Kastelentocht Doorn

18 augustus 2019 09:00 - 15:30

(Opslaan naar agenda)

Landgoed Huis Doorn

Zondag 18 augustus zijn de Utrechtse Heuvelrug en aangrenzende gemeentes voor de 54e keer het decor van de Kastelentocht van vereniging De Stichtse Aanspanning. Die dag rijden koetsiers met hun aanspanningen een prachtige tocht langs een aantal kastelen en landgoederen die de omgeving rijk is. Zij nemen hun mooiste authentieke rijtuigen en beste paarden mee. Hun historische kleding en die van de passagiers is afgestemd op het rijtuigtype, en de paarden dragen hun mooiste tuig. Aloude tijden herleven.

 

Het landgoed van Huis Doorn barst op 18 augustus van de pk’s. Niet alleen voor de rijtuigen, maar ook onder de motorkap: de Rover Owners’ Club Holland brengt de Kastelentocht in Engelse sferen met een presentatie van ca. 40 klassieke auto’s. Verder bepalen twee gelegenheidsjury’s welke aanspanningen een mooie prijs mee naar huis nemen.  

 

De toegang tot het terrein is gratis. Kijk voor meer informatie op www.kastelentochtdoorn.nl.Registreer Prijs: Gratis
Algemeen    |    Landgoed Huis Doorn


 

 

 

< Vorige pagina

Locatie informatie

Landgoed Huis Doorn bestaat uit een prachtige parktuin , een museum gevestigd in het huis waar keizer Wilhelm II in ballingschap woonde van 1920 tot zijn dood in 1941, een tentoonstellingspaviljoen en een Oranjerie met een uitstekende horecavoorziening. De oorspronkelijke inrichting van het huis is nog helemaal intact en biedt de bezoeker een authentiek beeld van internationaal vorstelijke wonen. In het paviljoen is een tentoonstelling over Nederland en de Eerste Wereldoorlog te zien. De locatie wordt regelmatig gebruikt voor diverse grote en kleine evenementen, zowel buiten als binnen. U kunt denken aan muziekuitvoeringen, lezingen, boekpresentaties, re-enactment optredens, e.d.

 

Contact:

Afdeling Marketing, de heer Jaap van der Kemp (coördinator)
Tel: 0343 - 42 10 20 
Email: 
Website: www.huisdoorn.nl

https://twitter.com/MuseumHuisDoorn

https://www.facebook.com/museumhuisdoorn

https://www.youtube.com/channel/UCFPov0gGPmiUqF-ckMB3vVg

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.