Zoek evenementen op de kaart

Händel: Messiah - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Händel: Messiah - Nieuwe Philharmonie Utrecht

18 december 2019 19:30

(Opslaan naar agenda)

Cunerakerk Rhenen

Het is al een mooie kersttraditie aan het worden: vanaf 2017 is Händels grootste oratorium Messiah door de Nieuwe Philharmonie Utrecht ook jaarlijks te horen in Rhenen. De uitvoeringen onder leiding van Johannes Leertouwer kregen de allerhoogste lof. 'Glanzende juwelen gezet in koor- en orkestgoud', schreef de pers. Vier prachtige solisten, een klein barokorkest, een kamerkoor met 16 zangers in een intieme, joyeuze kerstsfeer, kortom; een Messiah om ieder jaar te horen en nooit meer te vergeten.

 

Met de Messiah schreef Händel een werk waarin het hele verhaal van de Messias wordt verteld. In deel 1 is de muziek doordrenkt van hoop en verwachting (Comfort Ye my people) en wordt het (Kerst) verhaal verteld van zijn komst op aarde (And the angel said unto them). In deel twee volgt zijn ondergang en wederopstanding (van He was despised tot het wereldberoemde Hallelujah), terwijl in deel drie de rol van de Messias in het leven na de dood wordt belicht (van I know my redeemer liveth tot Amen).

Het is de combinatie van dit allesomvattende verhaal en de ongelofelijke muziek die maakt dat we telkens weer terugkeren naar de Messiah. Niet voor niets is in de Engelstalige wereld de Messiah wat in Nederland de Matthäus Passion is. Een bron van inspiratie, troost en kracht, waar muzikant en publiek zich aan kunnen laven.

 

Uitvoerenden
Nieuwe Philharmonie Utrecht, Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble o.l.v. Johannes Leertouwer m.m.v. diverse vocale solisten.

 


Entree € 38 - CJP/student € 22 - Jeugd t/m 18 jaar € 12
Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje

Bestellen kaarten www.klassiekaanderijn.nlKoop tickets Prijs: 38 EUR
Klassiek    |    Cunerakerk Rhenen


 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.