Zoek evenementen op de kaart

Griet op de Beeck

Griet op de Beeck

17 november 2019 14:00 - 16:15

(Opslaan naar agenda)

Ontmoetingskapel Maarn

Griet op de Beeck debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende.

Haar subtiele, doch directe stijl werd geprezen en in hetzelfde jaar ontving ze De Bronzen Uil Publieksprijs. In 2016 was het boek toe aan de vijfenveertigste druk en werd het door Op de Beeck zelf bewerkt tot filmscenario.
Haar tweede roman, Kom hier dat ik u kus, betekende haar grote doorbraak in Nederland. Het boek gaat over het leven van Mona, dat in drie delen beschreven wordt. De personages in de roman zijn beschadigde mensen die ongewild anderen beschadigen. Door het boekenpanel van De Wereld Draait Door werd het boek verkozen tot boek van de maand. Ook van dit boek zijn de filmrechten verkocht.
In 2016 verscheen Gij nu, een boek over eenzaamheid, vluchten en ontsnappen vanuit het perspectief van vijftien verschillende mensen.

 

Naast romancier was Op de Beeck dramaturg in het theater en journaliste voor onder andere HUMO. Tot en met april 2016 was zij columniste voor De Morgen. Daarnaast is zij af en toe te gast bij De Wereld Draait Door en Koffietijd!. In 2016 was ze één van de Zomergasten.

 

Duur programma: 120 minuten, zonder pauzeKoop tickets Prijs: 10,00 EUR
Lezing    |    Ontmoetingskapel Maarn


 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.