Zoek evenementen op de kaart

De magische hang - Peter Elbertse solo

De magische hang - Peter Elbertse solo

29 juli 2019 20:15

(Opslaan naar agenda)

Beauforthuis

De Hang of HandPan drum is voor sommigen een onbekend instrument, voor vele anderen hét instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. De klanken doen zowel Mediterraan als Oosters aan en matchen vloeiend met (kristallen) klankschalen.

De 'Hang' kwam in 2000 op de markt. Het is ontwikkeld en gefabriceerd door Zwitserse instrumentmakers (PanArt, Bern), oorspronkelijk steeldrumbouwers. De hang is gemaakt van speciaal gehard metaal met bovenop een centrale noot (genaamd 'Ding') en daaromheen, in een cirkel 7 of 8 verschillende toonhoogten. De hang wordt voornamelijk gespeeld met vingers en handen, daar komt ook de naam vandaan; 'Hang' in het dialect van Bern betekent 'Hand'.

Peter Elbertse (1954) studeerde slagwerk aan het 'Sweelinck Conservatorium' in Amsterdam. Tot aan 2016 was hij eerste paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest voor meer dan 35 jaar. Peter verkent de trends, veelal binnen zijn vakgebied ritme en percussie, aangewakkerd door zijn interesse in nieuwe sounds en percussie-instrumenten.
Peters 'first encounter' met de UFO achtige 'Hang' was in 2005 in het Parc Güel in Barcelona. Daarna wilde hij zo snel mogelijk achterhalen hoe hij dit instrument in zijn bezit kon krijgen; Peter bespeelt de hang sinds 2006. In 2009 volgde de eerste CD 'Piano & Hang' en in 2015 heeft hij de CD 'PAN Impressions' solo Hang/HandPan opgenomen en in 2016 de CD 'Nuages' samen met Ad Wammes.Koop tickets Prijs: 17,50 EUR
Muziek    |    Beauforthuis


 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.