Lezing Alle Rembrandts door Drs. Marina Marijnen

Lezing Alle Rembrandts door Drs. Marina Marijnen

27 maart 2019 10:00

(Opslaan naar agenda)

de CultuurHoek

In 2019 wordt het 350ste sterfjaar van Rembrandt herdacht. Tot en met 10 juni is de tentoonstelling Alle Rembrandts uit de eigen collectie in het Rijksmuseum te zien. Ook zijn zelfportret dat in het Geheim van de Meester centraal stond. Van zijn gezicht zie je niet veel meer dan een glimlichtje op zijn neus. Zijn krullen kraste hij met de achterkant van zijn penseel in de natte verf.

Marina neemt u tijdens haar lezing mee naar de tentoonstelling en laat u menig aha-moment beleven. Bijvoorbeeld bij het zien van de Leeuw, die de ledenpas van de Vereniging Rembrandt siert of het portretje van Titus, op wiens neus (die heeft hij van zijn vader) Rembrandt een soortgelijk glimlichtje aanbracht.   

 

Kom kijken en luisteren in de Cultuurhoek in Driebergen, woensdagochtend 27 maart, 10.00 u. of in de Zeister Oosterkerk, vrijdagochtend 22 maart en donderdagavond 28 maart, 20.00 u.

Kosten € 13,50 bij voorinschrijving; € 16,50 aan de zaal.           

 

Aanmelden: telefonisch: 0343-561234 of via de website, alwaar ook meer informatie en reviews van actuele tentoonstellingen:  www.uitdekunstmarina.nl

 Lezing    |    de CultuurHoek


 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.