Kunstexpositie Corneille in Hotel bergse Bossen Driebergen

Kunstexpositie Corneille in Hotel bergse Bossen Driebergen

10 oktober 2018 00:00 - 28 februari 2019 06:00

(Opslaan naar agenda)

Hotel Bergse Bossen

Tot en met eind februari 2019 hangen 80 prachtige, kleurrijke werken van kunstenaar Corneille in Hotel Bergse Bossen in Driebergen.

 

Guillaume Cornelis Beverlo, beter bekend als Corneille, werd in 1922 geboren in het Belgische Luik, als kind van Nederlandse ouders. Hoewel grotendeels autodidact, volgde hij tussen 1940 en 1942 enkele kunstcursussen aan de Amsterdamse Academie. Hier raakte hij bevriend met medestudent Karel Appel, met wie hij later CoBrA oprichtte. Kunstenaars als Matisse en Picasso waren zijn grote inspiratiebronnen. Corneille groeide uiteindelijk uit tot één van de populairste Nederlandse schilders van zijn tijd. Zijn werk geniet nog steeds grote nationale en internationale bekendheid.

 

Bergse Bossen is vereerd expositieruimte te mogen zijn voor een tentoonstelling van het indrukwekkende, kleurrijke werk van Corneille. Tot en met eind februari 2019 sieren zijn werken de muren in de gangen, de lobby, lounge en het Grand Café van het hotel in Driebergen. Toegang is gratis. Geïnteresseerd? Wandel gewoon het hotel binnen en vraag bij de hotelreceptie naar de lijst met de namen en prijzen van de werken. Hiermee kunt u op uw gemak langs de kunstwerken lopen. Alle werken zijn te koop. Daarnaast vindt u gedurende de expositie (en zolang de voorraad strekt) bij Bergse Bossen ook leuke kleine (cadeau)artikelen van de hand van Corneille.

 

Meer informatie: www.bergsebossen.nl/corneille 

 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.