Alzheimer Café Heuvelrug in Leersum

Alzheimer Café Heuvelrug in Leersum

14 januari 2019 14:00 - 16:00

(Opslaan naar agenda)

De Binder

Op maandagmiddag 14 januari is er in het Cultuurhuis De Binder, Hoflaan 29 in Leersum weer een Alzheimer Café.

Het thema deze middag is “Omgaan met onbegrepen gedrag”.

Ron Overtoom van Quazijn verzorgt een levendige presentatie over het omgaan met mensen die lijden aan dementie, waarbij het accent ligt op begrijpen wat er in de innerlijke wereld gaande is en hoe daarop in te spelen.

Bij dat laatste gaat het vooral om het streven de eigenwaarde te behouden en het zelfvertrouwen te versterken. Opeens wordt je mantelzorger van je eigen vader, moeder of partner. Een heldere presentatie, leerzaam, helend en een steun in de rug.

 

Het café is er voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden, buren en andere belangstellenden. Er is ruimte voor gezelligheid, muziek, contact met elkaar, vragen stellen enzovoorts. De inleiding heeft altijd te maken met onderwerpen waar mensen met dementie en hun omgeving het meest mee te maken hebben. Wat is dementie, hoe wordt de diagnose gesteld, hoe krijg je hulp, waar moet je naar toe met je vragen en onzekerheden etc.

 

Het café gaat open om 14.00 uur. Gastvrouwen/heren ontvangen de gasten en maken hen wegwijs. Alzheimer Nederland staat er met een informatietafel. De inloop en ontvangst met koffie en thee duurt tot 14.30 uur. Daarna is de inleiding door Ron Overtoom.

Om 16.00 uur is het programma afgelopen en is er gelegenheid een drankje te nemen en even na te praten.

 

Iedereen is welkom, u hoeft zich vooraf niet aan te melden. De toegang is gratis evenals de koffie en thee. De organiserende initiatiefnemers: Alzheimer Nederland afd Zeist e.o., Quarijn en Dorpsnetwerk Leersum. Voor meer informatie en vragen over vervoer Alzheimer Nederland afd Zeist e.o.: Bob Kniese 06-53250003Lezing    |    De Binder


 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.