Avatar

Publiciteit Stichts Mannenkoor

Member since: vrijdag 22 januari 2016
Voornaam
Publiciteit
Achternaam
Stichts Mannenkoor
Woonplaats
Driebergen
Email
Url website
http://www.stichtsmannenkoor.nl/
Kunstdiscipline
zang
Groep/gezelschap of individueel
groep / gezelschap
Biedt lessen/workshops aan
nee
Overige informatieHet Stichts Mannenkoor uit Driebergen is niet van gisteren. Het koor is door een groepje mannen uit Driebergen opgericht in 1953. Het zestigjarig jubileum is reeds uitgebreid gevierd.
In die ruim 60 jaar is het nu zestig zangers tellende SMK een begrip geworden niet alleen in Driebergen, maar op de gehele Heuvelrug.

Het koor is lid van de KNZV-Vereniging Midden-Nederland. Van deze vereniging maken zo’n 54 mannenkoren deel uit. ‘KNZV’ staat overigens voor Koninklijk Nederlands Zangersverbond, de enige grote en neutrale mannenkoororganisatie in ons land, waarbij 6 regionale verenigingen van mannenkoren (in totaal circa 250 koren) zijn aangesloten.

Historie
Mijlpalen zijn o.a de grote jubileumconcerten in 1978 (25-jarig bestaan) en in 1993 (40-jarig bestaan) met medewerking van respectievelijk landelijk bekende solisten en de Marinierskapel.
Vermeldenswaard is eveneens het ludieke optreden met de cabaretier Freek de Jonge in 1979 in het voormalige complex van het Seminarie. Dit optreden werd voor de tv uitgezonden.
En kortgeleden de unieke samenwerking met de zeer bekende jazz-zangeres Denise Jannah. Optredens met haar op Paleis Het Loo ter gelegenheid van het wintergala Slachtofferhulp Nederland (voorzitter Pieter van Vollenhove), Vredesvlamconcert in Cadzand (World Peace Flame Foundation), Kerstconcerten 2009 en de CD die het koor met Denise maakt.
In november 2015 werkte het Stichts Mannenkoor mee aan een goot festival in The Royal Albert Hall in Londen

Beschermheer
Na de afgelopen decennia al door diverse burgemeesters (Jongeneel, Ridder van Rappard en Bloemen) te zijn beschermd, is burgemeester G.F. (Frits) Naafs van de nieuwgevormde gemeente 'Utrechtse Heuvelrug' (Maarn, Amerongen, Leersum, Doorn en Driebergen-Rijsenburg) als vierde burgervader bereid gevonden deze functie te vervullen.

Repertoire
De kracht van het koor schuilt in de zeer grote diversiteit van het repertoire. Van klassieke werken op onder meer opera- en operettegebied tot hoogwaardige religieuze composities en volksmuziek uit binnen- en buitenland. Speciaal voor mannenkoor bewerkte composities uit musicals en de hedendaagse popmuziek. Veel aandacht besteedt het koor aan Slavische koormuziek voor mannen.

Optredens
Vast zijn natuurlijk jaarlijks de Kerstconcerten. Verder de optredens op Koninginnedag, het jaarlijks dorpsfeest Driebergen en vele incidentele optredens.
Bijzonder te vermelden is de deelname aan een groot benefietconcert voor de Engelse kankerstichting in november dit jaar in de Royal Albert Hall in Londen.

De laatste jaren wordt het SMK begeleid door de bekende Driebergse concertpianist Bas Verheijden.
Heeft eigen atelier/expositieruimte
nee

 

 

 

< Vorige pagina

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.