Avondconcert: Vocaal Ensemble Multiple Voice

Avondconcert: Vocaal Ensemble Multiple Voice

12 oktober 2019 20:15

(Opslaan naar agenda)

Kasteel Amerongen

Het Utrechtse Vocaal Ensemble Multiple Voice is een in 1987 opgericht kamerkoor van 24 ervaren zangers. Onder leiding van dirigent Paul de Kok, tevens oprichter van het koor, is het ensemble in zijn inmiddels bijna 30-jarige bestaan uitgegroeid tot een ensemble dat zich onderscheidt door uitvoeringen van een hoog artistiek niveau, een bijzondere koorklank en een interessante en veelzijdige programmering.

 

Het programma 'Hear my prayer' is een a cappella koorprogramma met muzikale gebeden, smeekbedes, weeklachten en jubelzangen. Over actuele thema's als geloof en introspectie, over wanhoop en vervulling. en meer. Een breed uitwaaierend thematisch programma met koormuziek, in diverse stijlen, van renaissance tot hedendaags. Er klinken oudere composities van o.m. William Byrd, Orlandus Lassus en Josquin des Prez en nieuwere koorwerken van Sergey Rachmaninov, Carl Nielsen, Charles Stanford, James MacMillan en Arvo Pärt.

 

Inloop vanaf 19.45. Het concert start stipt om 20.15 uur.

 

Entree: volwassenen € 17,50 (tot en met 18 jaar gratis). Vrienden Stichting Kasteel Amerongen € 15,00.

 

Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.

 

Meer informatie en reserverenKoop tickets Prijs: 17,50 EUR
Muziek    |    Kasteel Amerongen


 

 

 

< Vorige pagina

Locatie informatie

alt  Kasteel Amerongen is tussen 1674 en 1680 herbouwd op de grondvesten van de dertiende eeuwse woontoren die in 1673 door de Fransen werd platgebrand. Kasteel Amerongen is ingericht zoals de bewoners het in 1977 hebben achtergelaten. Na de dood van graaf van Aldenburg-Bentinck in 1940, is er aan de inrichting niet veel veranderd. Het historisch interieur geeft daarom een goed beeld van een inrichting van een adellijke familie uit het begin van de 20ste eeuw. De tuin maakt deel uit van het historisch ensemble en beslaat 10 hectare.

Lees het laatste HEUVELRUGNIEUWS op

Cultuur@genda

Wil je om de week de agenda ontvangen? Meld je dan hier aan.